MEgsúgjuk
a természet titkát

Házirend

Élvezze mindazt a jót, örömöt, egészséget és frissességet adó varázst, amit a Cascade élménykomplexum ad! Szülessen újjá, töltődjön fel – és mindehhez csupán némi tanácsregulát kell, hogy megszívleljen.

Szerezzen élményt családtagjainak vagy barátainak:

Vásároljon ajándékutalványt a barlangfürdőbe, termálfürdőbe vagy a szállodánkba, akár személyre szabott ajánlat alapján.

A fürdő utalványok 1 éves míg a szállodai utalványok fél éves felhasználhatósággal rendelkeznek.

Az ajándékutalványok átruházhatók, viszont készpénzre nem váltható vissza.

Hosszabbítással kapcsolatban kérjük vegye fel a kapcsolatot értékesítési osztályunkkal.

A parkoló használata

 • A kültéri parkoló őrzés nélkül működik, a be- és kijáratokat kamerák figyelik.
 • A parkoló térítésmentesen vehető igénybe.
 • A parkolóban elhelyezett gépkocsikért, valamint a bennük esetlegesen okozott károkért az üzemeltető nem vállal felelősséget. A KRESZ szabályainak megszegéséből, és a parkoló nem rendeltetésszerű használatából eredő károkért a károkozó teljes körű – közigazgatási, polgári jogi stb. – felelősséggel tartozik.

Az öltözőhelyiségek használata

 • Az öltöző használatának díját a belépőjegy ára tartalmazza.
 • Az öltözőket a vendég önállóan használja a területre kialakított eljárások szerint. Az önálló használatból adódik, hogy az öltözők, illetve az öltözőszekrények, zuhanyzók stb. rendeltetésszerű használatát a vendégnek kell megoldani.
 • Az öltözet szekrénybe való elhelyezése után a vendégnek meg kell győződnie a szekrény bezártságáról és arról, hogy öltözetét és személyes tárgyait maradéktalanul elhelyezte-e az öltözőszekrényben.
 • Az öltözőszekrényen kívül hagyott személyes ruházatért és tárgyakért a Fürdő felelősséget nem vállal. Továbbá nem vállal felelősséget a Cascade Barlang- és Élményfürdő területére, illetve a medencetérbe és a kezelőhelyiségekbe bevitt ruházati és egyéb tárgyakért sem.
 • Nem javasolt nagy értékű készpénzzel és értékkel érkezni a fürdőbe, mert ezekért sem vállal felelősséget a Cascade Barlang- és Élményfürdő.

A Chipes karórák használata

 • A Cascade Barlang- és Élményfürdőbe érkezéskor a pénztárban megváltott belépőhöz – melyet készpénzzel és bankkártyával is fizethet – minden vendégünk, egy chipkártyás vízálló karórát kap.
 • A karóra használatáért – kizárólag készpénzben – 1000.-Ft/ fő kauciót kell fizetni.
 • A karóra elvesztése esetén a vendég köteles a kárt megtéríteni, amelyet a kaució árából vonunk le.
 • A fürdőzés befejezését követő távozáskor a karórát a pénztárban kell leadni, és ezután a kaució összegét a pénztáros visszaadja.
 • A karórával egyéb szolgáltatást is igénybe vehetnek (vendéglátás) vendégeink. A pénztárnál – készpénzes fizetési móddal – az ön által meghatározott összeget feltöltjük a chipes karórájára, és így a Piactér étterem és kávézó, a Vízi bár és a Bambu bár szolgáltatásait is igénybe vehetik a karóra segítségével.

A csúszdák használata

 • A csúszdákat mindenki csak saját felelősségére, egészségi állapotának ismeretében és megfelelő, biztonságos úszni tudás esetén használhatja.
 • A vendég által behozott eszköz a csúszdákon nem használható.
 • A csúszdákat csak a menetiránnyal megegyező irányba szabad használni.
 • Tilos állva vagy menetiránynak háttal csúszni.
 • Induláskor az egymásra csúszás elkerülése érdekében a megfelelő menettávolságot be kell tartani. A medencébe történő megérkezésig újabb csúszó ember nem indulhat.
 • Tilos 120 cm alatti gyermekeknek a csúszdákat – akár felnőtt felügyeletével akár anélkül – használni, kivételt képeznek ez alól a gyermekcsúszdák.
 • Tilos a biztonságosan úszni nem tudóknak a medencébe érkező csúszdákat igénybe venni.
 • Csúszni csak az indítóállástól elindulva lehet.
 • A csúszdára alulról, illetve oldalról felmászni tilos.
 • A csúszdák használatánál a lecsúszó személy ékszert és szemüveget stb. – illetve bármilyen olyan tárgyat, amely a csúszás közben saját maga vagy más számára sérülést okoz – nem viselhet.
 • Köteles a hajviseletet olyan módon rendezni, hogy az az élményelemek használata közben balesetet, sérülést ne okozzon.
 • A csúszdákon csak abban az esetben lehet megkezdeni a csúszást, ha arra a csúszdaőr vagy a zöld jelzés engedélyt adott.

A gyermekmedence használata

 • A nem szobatiszta gyermekek esetében kötelező a vízhatlan, speciális baby pelenkanadrág használata.
 • A Piactér étterem és kávézó területén található játékkuckóba a gyermekek vizes testtel nem léphetnek be.

Szaunahasználat

 • A szaunát minden vendég kizárólag saját felelősségére és egészségi állapotának megfelelő módon használhatja.
 • 14 év alatti vendégeink részére a szauna használata nem javasolt.
 • A szaunákat megfelelő öltözetben (fürdőruha és úszónadrág nélkül törölközőben, szauna lepedőben, az intim testrészeket takarva) lehet igénybe venni.
 • A törülköző, szaunalepedő használata kötelező a szaunákban.
 • Szaunázás előtt, illetve két szaunázás között kötelező a tusoló használata.
 • A Merülő-medence használata előtt a tusolás kötelező.
 • A szauna előterében a papucs használata kötelező.

Házirend

 1. Cascade Barlang- és Élményfürdő teljes területére vonatkozó információk:
  1. A belépőjegy megváltásával a jelen Házirend rendelkezéseit a fürdő vendégei önmagukra nézve kötelező érvényűnek ismerik el, mely dokumentumban rögzített előírások és rendelkezések megismeréséért és megértéséért a vendégeket kizárólagos felelősséggel terheli.
  2. Aki a jelen rendelkezésben foglaltakat nem tartja be, attól a szolgáltatás megvonható, indokolt esetben a fürdő- és az egyéb létesítmények területéről kitiltható.
 2. A fürdő általános (kivétel ünnepi időszakok) nyitva tartása: hétfő-csütörtök: 10:00-21:00 óra, péntek: 10:00-22:00 óra, szombat: 09:00-22:00 óra, vasárnap: 09:00-21:00 óra. (A medencetér zárása, valamint az élményelemek, csúszdák leállítása zárás előtt 30 perccel történik.)
  1. Pénztárnyitás: hétfő-péntek 10:00 óra, szombat-vasárnap 09:00 óra. A pénztárzárás a fürdő zárásával egyidejűleg, 21:00 órakor, pénteken és szombaton 22:00 órakor történik.
  2. A Cascade Barlang-és Élményfürdő nyitva tartását a fürdő vezetése indokolt esetben (például hivatalos ünnepnapokon, iskolai szünidőben stb.) megváltoztathatja, de erről köteles a vendégeket lehetőleg előzetesen a honlapon, a pénztárnál pedig írásban tájékoztatni.
  3. Az Üzemeltető indokolt esetben (műszaki okok, rendezvény stb. esetén) jogosult a fürdő teljes vagy részleges lezárására, ezért a fürdő üzemeltetője a vendégeknek kártérítéssel stb. nem tartozik.
  4. Technikai okokból eredő esetleges szolgáltatáscsökkenésnél az Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy saját hatáskörében döntse el, alkalmaz-e díjváltozást.
 3. A fürdőbe történő belépéskor kérjük a pénztárban a megfelelő jegyet megváltani, a pénztárostól a beléptető (a szolgáltatások igénybevételét elősegítő, illetve annak időtartamát mérő és rögzítő, vízálló) karórát átvenni, és azt távozásig viselni, illetve megőrizni, valamint azt a díjfizetéssel egyidejűleg sértetlenül visszaszolgáltatni.
  1. A belépésnél kapott karóra elvesztése esetén a vendég köteles a kárt megtéríteni. A kártérítés összege karóránként egységesen 1.000,- Ft. Az előbbi összeg megfizetése azonban nem mentesít az igénybe vett szolgáltatások díjának megtérítése alól.
  2. A fürdőbe történő belépés érkezési sorrendben történik. Ez alól kivételt képezhetnek az előre bejelentett csoportok; mozgássérültek és terhes anyák (az utóbbi két körbe tartozók ezt kérésre, hitelt érdemlő módon kötelesek igazolni).
  3. A fürdő- vagy más szolgáltatás igénybevétele csak a karóra érvényesítésével lehetséges.
  4. A fürdőjegy a típusától függő számú belépésre jogosít az érvényességi idején belül.
  5. Kedvezményes jegy igénybevételére jogosult vendégek:
   4 év alatt ingyenes a Cascade Barlang- és Élményfürdő látogatása. (Az életkort az Üzemeltető kérésére hitelt érdemlő módon igazolni köteles a nagykorú kísérő.)
   Gyermek (4-8 éves kor között, az életkort és a jogosultságot érvényesített magyarországi intézmény által kiállított diákigazolvánnyal vagy egyéb okirattal, igazolvánnyal igazolni szükséges.)
   Diák (8-18 éves kor között, a jogosultságot érvényesített magyarországi intézmény által kiállított diákigazolvánnyal igazolni szükséges.)
   Korhatáros (65 év fölött, a mindenkori hatályos jogszabályi előírások szerinti nyugdíjjogosultságot szerzett és ezt hitelt érdemlően igazolni tudó) vendégek
   Egyéb kedvezményes belépőjegyet a kedvezmény igénybevételére jogosító dokumentum felmutatása alapján válthatnak (igazolvány, lakcímkártya, kedvezmény kártya stb.)
   A Cascade Barlang- és Élményfürdő fenntartja a jogot arra, hogy a bemutatott kedvezményre jogosító igazolás hitelességéről maga határozzon.
  6. Az épület, illetve a parkolók ellenőrzése és a beléptetési, valamint biztonsági szempontból kockázatos területek ellenőrzése állandóan üzemelő video- (kamera-) rendszerrel történik. A felvételeket a jogszabályi előírásoknak megfelelően tároljuk, illetve amennyiben a felhasználására nem kerül sor, abban az esetben a felvételeket végérvényesen (és ugyancsak a jogszabályok szerint) töröljük. A felvételek kiadása kizárólag az arra jogosult hatóság számára történhet.
  7. Külön szolgáltatás igénybevételét (vendéglátás) nem tartalmazza a belépő ára, de – a pénztárban készpénzes fizetéssel előre feltöltve – a vendég, ezen szolgáltatásokat karórájával megvásárolhatja.
 4. A fürdő területén 14 éven aluli vendég csak szülői felügyelet mellett vagy felnőtt kísérettel tartózkodhat (az életkort az üzemeltető kérésére hitelt érdemlő dokumentummal, például diák igazolvánnyal, személyi okmánnyal igazolni szükséges).
 5. A fürdő szolgáltatásait, a gyógymedencét és a szaunákat minden vendég csak saját felelősségére és egészségi állapotának ismeretében veheti igénybe. A medencék igénybevételére kizárólag úszni tudó vendég jogosult abban az esetben, ha a medence vízmélysége ezt indokolja, mely vonatkozik a csúszda–érkező-medencékre is, mely csúszda–érkező-medencék vízmélységéről a vendég köteles a csúszás megkezdésekor meggyőződni.
 6. A figyelmeztető táblákon, piktogramokon stb. feltüntetett utasítások betartása minden vendég számára kötelező. Az uszodamester utasításának betartása kötelező a csúszdák, a medencék, valamint a fürdő területén használható összes élményelem stb. igénybevételekor.
 7. A fürdő területén a fokozott csúszásveszély miatt a fürdőpapucs használata javasolt.
 8. A Cascade Barlang- és Élményfürdő és annak dolgozói csak az értékmegőrzőben elhelyezett tárgyakért vállalnak felelősséget.
 9. A medencébe ejtett tárgyakért, értékekért stb. felelősséget nem vállalunk, lefolyók, csővezetékek ez okból történő szétszedését, ellenőrzését stb. nem vállaljuk.
 10. Aki a fürdő berendezési, felszerelési tárgyaiban – szándékosan vagy gondatlan magatartásával – kárt okoz, annak helyreállítási költségei a vendéget terhelik.
 11. A fürdőt fertőző betegségben vagy fertőző bőrbetegségben szenvedők, sérült vagy nyílt sebfelülettel rendelkező személyek stb. nem vehetik igénybe.
 12. Ittas, tudatmódosítást – és bódultságot – okozó szerek (gyógyszer, kábítószer stb.) hatása alatt álló személy a fürdő területén nem tartózkodhat, ott szolgáltatást nem vehet igénybe.
 13. Felnőttek a gyermekmedencét nem használhatják, abba nem ülhetnek bele.
 14. A Hagyma-medence-, az Ufó-medence és az Anakonda-medence használata csak 14 éven felüli, biztonságosan úszni tudó vendégeknek biztosított.
 15. A Piactér önkiszolgáló étterem vizes testtel és papucs nélkül nem látogatható.
 16. A létesítmény területén üzemelő vendéglátóegységek ittas embert nem szolgálnak ki.
 17. A hatósági (egészségügyi stb.) rendelkezések betartása, továbbá a többi fürdővendég zavartalan pihenése érdekében nem szabad:
  1. a fürdőmedencéket előfürdő – lábmosó– használata nélkül igénybe venni;
  2. a fürdőt megfelelő fürdőruha nélkül igénybe venni;
  3. a medencék lépcsőlejáratait elfoglalni;
  4. a medencék vizébe beugrálni, illetve mások nyugalmát zavarni, és őket a medence használatában akadályozni és veszélyeztetni;
  5. a medencékbe, medenceelőterekbe törékeny tárgyat, vagy baleset, sérülés, megbotránkozás stb. előidézésére alkalmas tárgyakat bevinni;
  6. a fürdőterekben tisztálkodó szert használni;
  7. a medencékbe labdát, gumimatracot, búvárfelszerelést, vagy bármilyen, más fürdővendég zavarását okozó tárgyat bevinni;
  8. tűz- és robbanásveszélyes anyagot, fegyvert, vegyszert stb. behozni;
  9. a Piactér étterem és kávézóegységből ételt, italt és evőeszközt a medencetérbe vinni;
  10. a fürdő területén, illetve a medencékben szemetelni;
  11. a fürdő területére bármilyen állatot bevinni;
  12. a pihenőágyakat, székeket, illetve az egyéb felszerelési tárgyakat nem rendeltetésszerűen használni;
  13. mobiltelefont, rádiót, CD-lejátszót, egyéb berendezést úgy hallgatni, illetve használni, hogy az mások nyugalmát zavarja;
  14. a másik nem mellékhelyiségébe bemenni;
  15. bármit árusítani, szórólapot osztani, koldulni;
  16. a közerkölcsöt, közrendet sértő módon viselkedni, az együttélés szabályait bármilyen módon megsérteni.
 18. Ha a vendég a medence vizét szándékosan vagy gondatlanul szennyezi, és azért a medencét le kell zárni, illetve annak vizét le kell engedni, vagy a medencét ki kell fertőtleníteni stb., úgy annak költségét és ezen felül a medence használatának kieséséből eredő bevételkiesést, illetve egyéb kárt a vendég köteles megtéríteni.
 19. A fürdő területén előforduló rosszullét, baleset ellátása az elsősegélynyújtó helyiségben történik, szakképzett dolgozóval, megfelelő eszközökkel.
  1. Az elsősegélynyújtó hely a fürdő használatával összefüggésben keletkezett bármilyen egészségügyi panasz esetén díjmentesen vehető igénybe.
  2. Az előforduló sérülések, rosszullétek, vízi segélynyújtások szakszerű – valamint az elsősegélynyújtás körébe tartozó – ellátásáért az úszómester, illetve a fürdőigazgató által megbízott személy a felelős.
  3. Az előforduló esetekről részletes naplóbejegyzés, jegyzőkönyv készül.
  4. Az ellátás megtörténtét – illetve a felek által indokoltnak tartott megjegyzéseket – a sérült vagy annak kísérője, illetve az ellátó személy az aláírásával igazolja.
 20. A tűzesetek megelőzése érdekében tilos:
  1. az öltözőkben, közlekedőfolyosókon, vendéglátórészeken, mellékhelyiségekben, illetve a fürdő zárt tereinek teljes területén dohányozni;
  2. dohányozni minden helyiségben, kivéve a Cascade Barlang- és Élményfürdő épülete előtti, erre kijelölt területén;
  3. bármilyen tüzet, illetve nyílt lángot okozó tevékenységet folytatni.
 21. Kérjük, a menekülési útvonalakat, menekülési ajtókat, illetve tűzcsapokat szabadon hagyni.
 22. A talált tárgyakat kérjük a pénztárnál leadni, és azt a Talált tárgyak füzetben nyilvántartásba venni.
 23. A fürdővendégek észrevételeiket, panaszaikat a pénztárnál szóban, illetve az ott elhelyezett Vendégkönyvben (panaszkönyvben) tehetik meg írásban.
 24. Amennyiben a Cascade Barlang- és Élményfürdő területén az Üzemeltető a tevékenysége, illetőleg a szolgáltatásának bármilyen célú bemutatására, propagálására reklámanyagot stb. készít, illetve készített (mozgóképi vagy fényképfelvétel, illetve hangfelvétel stb.), és esetlegesen azokon bármely vendég is feltűnik, a vendég a reklámanyagon, illetve az egyéb adathordozón megjelenésével összefüggésben az Üzemeltetővel, illetve bárkivel szemben semmilyen követeléssel nem léphet fel.

Jelen Házirend 2015. január 31-én lép hatályba, rendelkezései kiterjednek minden vendégre, aki a Cascade területére belép. Az Üzemeltető a jelen Házirend rendelkezéseinek megváltoztatására vonatkozó jogát fenntartja. A mindenkor a bejárat mellett kitett Házirend rendelkezései az irányadóak, de nem visszamenőleges hatállyal.

 

 

Weboldalunk a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket (cookie) használ. További információk.

Oldalunk a böngészés egyszerűsítése valamint a felhasználói élmény növelése érdekében ún. sütiket (angolul cookie-kat) használ. Ezek kis méretű adatcsomagok, melyeket a weboldal a böngészőn keresztül helyez el az Ön számítógépén. Sütik használata nélkül néhány funkció (pl.: bejelentkezés, korábban kitöltött űrlap mezők betöltése, nyelvválasztás, stb.) nem működik megfelelően. A sütik a böngésző beállításaiban bármikor letilthatók valamint törölhetők.

Bezár