Évszakokon át,
csak természetesen…

Spa

Egyes vélekedések szerint a SPA a „sanus per aquam” rövidítése, amelynek jelentése:
egészséges a víz által, vagy inkább a vízből nyert egészség, de valójában a szó jelentése a belga Spa üdülőhelyhez kapcsolódik.
Manapság a SPA kifejezéssel egészségmegőrzéshez kapcsolódó módszereket és kezeléseket illetjük.
Nyugodtan mondhatjuk: a SPA mára életmód lett.
A Cascade SPA szolgáltatásai mind azt szolgálják, hogy vendégünk elfelejtse a mindennapi gondokat és
kényeztesse magát, töltődjön fel testileg és lelkileg.


Aqua Spa

A Cascade Aqua Spa egy oázis, ahol beltéri élménymedence, finn szauna, infraszauna, gőzfürdő, aromakabin, sókamra és merülő medence, valamint tavasztól-őszig kellemes terasz várja a pihenni, kikapcsolódni, megújulni vágyó vendégeket.

A rohanó, stresszes hétköznapjainktól a modernkori ember nehezen tud megszabadulni, elbújni. Viszont van egy több mint ezer éves búvóhely: a szauna.

Az idő szinte lelassul, mikor a szauna küszöbét átlépjük, amit a lomhán pergő homokszemek még jobban megerősítenek. Az izzó lávakövek árasztotta forróságban lelkünk megnyugszik, agyunk kikapcsol, de szervezetünk többi része rendületlenül dolgozik: a bőr pórusai kinyílnak, felpezsdül a vérünk a kitágult ereknek köszönhetően. Megszabadulunk a méreganyagoktól a fokozódó keringés és a gyöngyöző verejtékcseppek révén.

Vendégeink a szauna szeánszok alatt megismerhetik a szaunázás lényegét, helyes módját. A szaunamester felöntésekkel, legyezésekkel növeli a páratartalmat és a hőmérsékletet az intenzívebb méregtelenítés érdekében.

Szauna szeánszaink

ÍZEK ÉS ILLATOK

A 15 perces felöntés során nemcsak az illatokat élvezhetjük, hanem az ízek is segítenek elterelni a figyelmünket az idő lassan pergő homokszemeiről. Az izzó kályhára felöntött esszenciák ugyanis friss gyümölcs formájában is megkóstolhatóak.
Illatok-kellékek: narancs, fahéjas alma, citrom, mandarin, kókusz

SARKKÖRTŐL SARKKÖRIG

Az Antarktisztől indulva a szeánsz alatt a különböző szélességi körök nyújtotta növényi esszenciákat élvezhetjük. Egy-egy felöntés után Ausztrál eukaliptusz ligetben vagy provence-i levendulamező illatvilágában találhatjuk magunkat.
Illatok-kellékek: jég, teafa, eukaliptusz, kubeba, kókusz- vanília, narancs, levendula, nyírfa, fenyő, jég mentollal

GAMBRINUS

A szaunamester sört kever a felöntő dézsa vízébe, majd a legyezéseknek köszönhetően a frissen sült kenyér illata járja be a szaunát, E és D vitaminok szabadulnak fel, amelyek kiválóan táplálják a bőrünket. A szeánszot követően egy pohár hideg, gyöngyöző sört kínálunk vendégeinknek, a külső és belső felfrissülés kedvéért.
Illatok-kellékek: világos sör

TITANIC

A szauna kályha forró lávaköveire egy nagy jégtömböt helyezünk, amely az olvadás alatt erősen megnöveli a levegő páratartalmát. A szaunamester vad-eukaliptusz, kámfor és borsmenta esszenciákkal locsolja meg a köveket és tereli a vendégekre a forró, kellemesen csípős párát. Az esszenciáknak köszönhetően kitisztulnak a légutak, a légzés könnyebbé válik, bőrünk felfrissül.
Illatok-kellékek: kámfor, eukaliptusz, sok-sok jég

NARANJA

Spanyol narancsliget hangulatát idézve a szaunamester édes-narancs esszenciával kevert vizet locsol a lávakövekre. A narancs aromája felvidít, új energiával tölti fel a testet, s a lelket. A lágy legyezéseket még kellemesebbé teszik a hűtött, lédús, narancsgerezdek fogyasztása a szaunában.
Illatok-kellékek: édes narancs

JERIKÓ

A szaunamester borsmenta, kámfor, vad eukaliptusz esszenciából válogat a felöntésekhez. A mesteri legyezések keményen megdolgoztatják a test több mint 3 millió verejtékmirigyét, így gyöngyöző bőrünket a szeánsz közepén Holttengeri sókristályokkal dörzsöljük át, a bőr behatóbb megtisztítása érdekében. A befejező felöntéssel és egy intenzív legyezéssel a bőr pórusait teljesen kitisztítjuk.
Illatok-kellékek: Holttengeri só, borsmenta, kámfor

ÉDES PERCEK

A szaunamester az izzó lávakövekre nyugtató vanília esszenciát locsol. A lágy legyezések és a forróság hatására a pórusok teljesen kitágulnak, a szaunában uralkodó 90°C hatására bőrünk szinte izzik és készen áll arra, hogy langyos mézet csorgassunk rá. A bőrbe masszírozott méz puhává, bársonyossá varázsolja a bőrünket. A forróságnak, az izzadásnak köszönhetően a mézet nem érezzük ragacsosnak, akár hajunkat is ápolhatjuk vele.
Illatok-kellékek: virágméz, vanília esszencia

RELAX

Könnyed szauna program, három jól időzített felöntéssel és legyezésekkel. Az első ciklusban a levendula nyugtató illata lengi be a levegőt, míg a második felöntésnél a citromfű esszenciája kelti új életre a testet és a lelket. Az utolsó ciklusban pedig a teafa aromájának tisztító hatása érvényesül.
A felöntés után élvezzék a Himalája pihenő csendjét, a légutakat ápoló mikroklíma levegőjét.
Illatok-kellékek: levendula, citromfű, teafa esszencia

Medical Spa

Medical Spa

A masszázs az érintés kölcsönhatása - a kéz kapcsolata a testtel, a fejjel, a kézzel vagy a lábbal. Ugyanakkor a masszázs nemcsak a bőrfelületet, izmokat érinti, hatással van az immunrendszer működésére, az idegi stimuláció segítségével javítja a belső szervek működését is. Az alapos masszázs az ember egész testét, lényét áthatja.

A masszázs ilyen-olyan formáját vagy a kézrátételt évezredeken át alkalmazták gyógyításra vagy a betegek fájdalmának enyhítésére. Az antik görög és római orvosok számára a masszázs a gyógyítás és a fájdalomcsillapítás egyik fő eszköze volt. A Kr. e. V század elején Hippokratész, "az orvostudomány atyja" a következőket írta: Az orvosnak sok mindenben járatosnak kell lennie, de elsősorban a dörzsölésben. Mert a dörzsölés helyére ránthat egy kilazult ízületet, vagy kilazíthat egy éppenséggel merev ízületet”

Plinius, az ismert római természetgyógyász állandó masszázsban részesült, hogy megszabaduljon az asztmájától, Julius Caesart pedig, aki epilepsziás volt, naponta tetőtől talpig végigcsipkedték, hogy könnyítsenek neuralgiáján és kínzó fejfájásain.

A XIX. század elején a svéd Per Henrik Ling kifejlesztette azt a technikát, amit ma svéd masszázsként ismerünk, s ami nem más, mint a kínai (a gyakorlati tapasztalatot, masszázst, tornagyakorlatokat, gyógyfüvek használatát egy kínai Ming nevű Kung-Fu mestertől tanulta), az egyiptomi, a görög és a római testedzési és élettani gyakorlatokat ötvözete.

 

Érdemes néha kicsit leállni és kiélvezni a masszázs pozitív hatásait: felfrissíti a bőrt, a vérkeringést az izmokat, jótékonyan hat az idegekre, aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert ezzel ellensúlyozva testünk stresszre adott negatív reakcióit. Oldja az izmok akaratlan feszülését, helyreállítja a szívritmust, vérnyomást, keringést, fokozza az izmok teljesítőképességét, növeli az ízületi mozgástartományt. Sportolóknak elengedhetetlen, ugyanakkor életvitelünk egyik negatív hatásának a mozgáshiánynak kellemetlen velejáróit is tudjuk enyhíteni. Javítja a bőr állapotát is.

Előzetes bejelentkezésüket  a +36 36 688 700 -as telefonszámon, valamint az info@cascaderesort.hu e-mail címen is várjuk. Kérdésükkel forduljanak hozzánk bizalommal! Szakképzett kollégáink állnak rendelkezésükre a hét minden napján!

A kezelések hétfőtől vasárnapig, 9 órától  20 óráig vehetőek igénybe. (A feltüntetett időszak tájékoztató jellegű. A pontos kiszolgálás érdekében, legyen kedves előre egyeztetni a kívánt időpontot. Köszönjük.)

Gyógymasszázsok

 

Gyógymasszázs

Termál-völgyi megújulás gyógymasszázs keretében

25’min -  7.500.- HUF
50’min -  11.900.- HUF

 

Gyógymasszázs meleg olajjal

25’min -  7.500.- HUF
50’min -  11.900.- HUF

 

Gyógy-talpmasszázs

30’min -  11.900.- HUF

 

Egyéb masszázsok

Fiatalság forrása - arc-fejmasszázs

25’min -  7.900.-HUF

 

2in1 masszázs

A talp és az arc masszírozása történik egyidőben két masszőr által. Az érzés magáért beszél: kényeztetés felsőfokon.

30’min - 13.900.-HUF

 

Masszázsmaraton

Tartalmaz: talpmasszázst, vendég által választott egész testes exkluzív testkezelést, arc-fejmasszázst

120’min - 32.500.-HUF

 

Exclusive testkezeléseink
bőrmegújító-bőrszépítő kínálatunk - nem csak hölgyeknek

 

Dolce Vita

Csokoládés álom kezelés – több, mint 800 molekulájának köszönhetően a csokoládé a leginkább endorfin-termelő lélekre is ható finomság a kozmetikai piacon is. Kivételes anti-stressz hatású, oldott ásványi anyag tartalma révén hidratálja a bőrt, valamint késlelteti az öregedési folyamatokat. A masszázst testradírozás előzi meg kitűnő, bőrön keresztül történő méregtelenítésként. A gyermekek kedvence. A kezelés zárásaként egy Isteni forró csokira a vendégünk.

50’min -  16.500.-HUF

 

Afrodité titka

Ananászos-kókuszos kezelés testradírral és kényeztető masszázzsal a ragyogó bőrért. Az ananász enzimekben gazdag, gondoskodik az elhalt hámréteg eltávolításáról. A benne található magnézium, kovasav és alumínium-szilikátok a bőr természetes védőrendszerét is erősítik. A kezelés vitalizál, és megújítja a bőrt. A kezelés zárásaként frissítő limonádéval kedveskedünk.

50’min - 16.500.-HUF

 

Fekete csábítás

Frissítő kávés kezelés bőrtáplálással. Ha Ön is szenvedélyes kávéfogyasztó, tartson Velünk egy hatvan perces mámorító kávészünetet. Eltávolítja az elhalt hámréteget, serkenti az anyagcserét, tisztít és méregtelenít. Antioxidáns tartalma révén feszesebbé teszi a bőrt. A kezelés élményét csábítóan érzéki feketével koronázzuk.

50’min - 16.500.-HUF

 

Egyéb szolgáltatások

 

Édenkerti csobbanás   

Garantált élmények egymásra hangolódva, avagy híd a romantika fellegvárába. Páros fürdőzés rózsaszirmokkal, gyertyafényes hangulattal, lágy zenével, jégbe hűtött pezsgővel biztosítjuk a meghitt pillanatokat.

50’min - 10.500.-HUF

 

Gerincjóga   

Modern mozgásterápia a Hatha-jóga elemeivel. A gerincjóga célja a testi egészség megőrzése a testtartás javításával, emellett a helyes légzés is kiemelt szerepet kap, ami közvetlen hatással van a hormonrendszerre és az emésztésre. Harmadik fő területe a relaxációra való képesség javítása, a stresszoldás. A gerincjóga harmonikusan erősíti és nyújtja az izomzatot, precíz, anatómiai szempontból átgondolt gyakorlatokkal alakítja a testet és ezáltal hatással van az emberi élet egészére.

60’min - 3.500.-HUF/fő

Szolgáltatások igénybevételéhez előzetes bejelentkezés és időpont-egyeztetés szükséges a recepción.

Lemondási feltételek: 5 órán belüli lemondás, vagy lemondás elmaradása esetén a kezelési díj 100%-a kiszámlázásra kerül.

Weboldalunk a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket (cookie) használ. További információk.

Oldalunk a böngészés egyszerűsítése valamint a felhasználói élmény növelése érdekében ún. sütiket (angolul cookie-kat) használ. Ezek kis méretű adatcsomagok, melyeket a weboldal a böngészőn keresztül helyez el az Ön számítógépén. Sütik használata nélkül néhány funkció (pl.: bejelentkezés, korábban kitöltött űrlap mezők betöltése, nyelvválasztás, stb.) nem működik megfelelően. A sütik a böngésző beállításaiban bármikor letilthatók valamint törölhetők.

Bezár